Wie is Tim?
Ik ben Tim, mid-30 en woon in Utrecht. Naast mijn baan in de hotelindustrie heb ik Mindful met Tim opgericht. Ik ben gecertificeerd instructeur van Mindful Run Nederland, wat betekent dat ik onder andere de vijfweekse Mindful Run en Walk cursus geef. Daarnaast organiseer ik diverse activiteiten gedurende het jaar, allemaal met oog op mindfulness, zoals een mindful trail clinic, mindful suppen of mindful kliederen. Voor de zakelijke markt geef ik Mindful lunch walk workshops, ter verbetering van gezondheid van medewerkers, verhoging van tevredenheid en verlaging van stressniveau.

Ik geloof er heilig in dat mindfulness het leven van de meeste mensen kan verbeteren. Nee, daarvoor hoef je geen bomen knuffelen. Maar een beter besef van het ‘in het nu’ zijn en zonder te oordelen. Doorbreek je patronen en voorkom dat je in een standaard (negatief) spiraal beland. Hierdoor geniet je meer van hetgeen je nu doet en meer rust geeft in het dagelijks, vaak stressvolle, leven. Ter uitbreiding van mijn kennis volg ik de opleiding Vitaliteitscoach en Lifecoach.

Kennismaking met mindfulness
Een jaar of zeven geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met mindfulness bij mijn toenmalige sportclub. Bewust intensief heette dat programma. Intensief sporten, maar dan wel bewust bezig zijn met hoe je dat doet, wat je voelt en ervaart. Ook hier geen boom knuffelen, maar bijvoorbeeld kickboksen met de focus op ademhaling of hardlopen in stilte. Sindsdien heb ik altijd een connectie gehouden met mindfulness. Ik ervaar dat met een drukke baan en bestaan, het heerlijk kan zijn om tijdens de lunchwandeling even tot rust te komen met ademhalingsoefeningen. Of voor het slapen gaan een bodyscan te doen.

Qua sport ben ik blijven hardlopen, met als hoogtepunten het lopen van drie marathons: New York, Berlijn & Rotterdam, en de kwart triatlon van Amersfoort. Hier kwam de echte streber naar boven. Het moest altijd sneller en beter. Dat zorgt voor druk. Druk die je je zelf oplegt en laten we eerlijk zijn, die is echt niet nodig.

Het besef
Daarna realiseerde ik me dat ik het fijn vond om ‘gewoon’ te hardlopen, zonder de druk. Het is goed zoals het in het moment is. Ik ging steeds meer focussen op de combinatie van hardlopen en mindfulness: mindful hardlopen. Het is eigenlijk gek dat we veelal constant op ons horloge kijken voor rondetijden, de longen uit ons lijf rennen. En teleurgesteld zijn als het niet hard goed ging. En tijdens het hardlopen boodschappenlijstjes aan het maken zijn. We zijn dan duidelijk niet in het moment.

Pak jouw moment
Maak van jouw loop of wandeling je rustmoment. Neem gerust wat gas terug. Ervaar je loop. Hoe loop je eigenlijk? Kijk eens om je heen en zie de kuikens groeien, de bladeren verkleuren of kijk lekker binnen bij de buren. Ruik het net gemaaide gras, de koffiebranderij, bloemen of zelfs minder fijne dingen zoals verse mest. Laat je oordopjes thuis en hoor hoeveel verschillende geluiden de vogels kunnen maken. Of voel hoe de zon op je gezicht schijnt
. Hoe voelt je hele lichaam eigenlijk? Of loop zonder dat alles en laat je gedachtes gewoon komen en gaan. Gewoon even niks.

Kijk voor meer informatie over Mindful Run Nederland op www.mindfulrun.nl en voor meer algemene informatie op mijn website.

Volg mijn Facebook pagina als je op de hoogte wilt blijven van Mindful met Tim en de vele activiteiten die gaan komen. Ik deel hier ook tips die jou stapje bij stapje helpen meer mindful te leven.

Heb je vragen, neem gerust contact met me op. Dat kan per Facebook Messenger, Instagram Messenger, telefoon op 06-53860509 of per mail op mail@mindfulmettim.nl.

Enjoy life & be mindful! Tim